Tál, tál, komatál

Tál, tál, komatál

Eddig csak egyik oldaláról ismertem a komatálazást. Jó jedi lovagként többször vittem már ebédet kismamáknak. Jó is az: ha épp úgy van, behívnak, válthatunk pár szót, megcsodálhatom a kisbabát. Mindig nagy a cukiságfaktor. Mellesleg én szeretek főzni. A gyerek és munka mellett viszont nem sok időm volt rá, de ilyenkor legalább főztem. Mégpedig jó nagy adagot, hogy nekünk is maradjon.

Most azonban átkerültem a sötét oldalra. (Mert ugye mint tudjuk, a süti a sötét oldalon van.) Több, mint két hétig kaptam finomabbnál finomabb fogásokat. Barátoktól, ismerősöktől, olyanoktól, akikkel már online kapcsolatba kerültünk, de személyesen még nem találkoztunk. És még ismeretlenektől is. Volt, aki teljesen ismeretlenül rendelt egy pizzát nekem, mert nem volt ideje főzni, de nagyon jónak tartja a komatálazást. Volt olyan is, aki főzött nekünk két napra, és még meg is mondhattam, hogy mit! Köszönöm mindenkinek! 😉

Tudom, milyen jó megnézni a piciket, meg a fáradtságon kívül amúgy is jól voltunk, ezért igyekeztem mindenkit behívni legalább egy babapillantás erejéig.

Na de azon kívül, hogy van ebéd, vacsi, nem kell rendelni, meg kutatni, hogy mit együnk, nagyon sok dologra jó ám a komatál! Lássuk csak!

  • Lehet pár mondatot beszélgetni egy-egy baráttal, ismerőssel.
  • Lehet dicsekedni azzal, hogy milyen aranyos a pici.
  • Olyan jó, amikor hoznak meglepetés sütit, csokit, jó reggelt kekszet, meg ilyesmit.
  • Memóriajáték, avagy kismama-agy fejlesztés: melyik doboz kié is volt? (volt, aki segített és felcímkézte, de nem sokan…)
  • Doboz-elraktározás: játék a kis terekkel– hol fér el? Mottó: Ne termeljünk túl sok szemetet! Majd felhasználom komatálazáshoz vagy más célra.
  • Nagy biztonsággal meg lehet tippelni egy komatálazás után, hogy melyik CarteDor a legnépszerűbb a lakótelepen.
  • Arra is fény derül, hogy ki rendel kaját a TeleTáltól, ki hozza az ebédet a Szederindából, a La Cortéból.
  • Új ételeket lehet megismerni, na meg az ismertek más elkészítési módját: pl. még sosem főzetem csicseriborsó levest. És eddig a levesgyöngyöt sem próbáltam, most meg – ha jól emlékszem – négyen is hoztatok, és milyen jó!

Na és egy szösszenet:

 

Tál, tál, komatál, jön a komatál.

Telón csörget, kaput csenget,

itt a koma már.

 

Kiskosárban, nagy táskában,

szatyorban vagy nejlonzsákban,

jön a hami már.

 

Krémleves és husimusi,

vega, tészta, nasi! Nyami!

itt a vacsi már.

Szólj hozzá!