Hogyan legyünk jó “komák”?

Elkészült két kis segédlet kezdő komatálozóknak. 

A képpel az volt a célunk, hogy aki adja, jól adja, tegyen fel kérdéseket, hiszen a kismamának nagyon fontos, hogy olyat egyen, ami neki is, a babának is a legjobb. A frissen szült anyuka is megoszthatja az oldalán, így gyerekes, gyerektelen, közeli, távolabbi ismerősei nagyobb szervezés nélkül kivehetik a részüket a baba köszöntéséből. 

Az online excel táblázatban pedig fel lehet tüntetni a preferenciákat, adagokat és minden praktikus infót. Ha a mellékelt mintát a saját drive-odra átmásolod és szerkeszthetővé teszed, máris szervezheted a komatál közösséget!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1s_UGPDsIgXCEQGMwUOxYYm6cfqRp2zUBryqVB2yp09w/edit#gid=0

Kép forrása: Louis Hansel, Unsplash

————————————

Ez itt az Anyahajó Anyaközpont 3. sztorikampánya! Adni jó, sőt kapni is: az anyaság során bőven akad olyan élethelyzet, amikor egyáltalán nem szégyen segítséget kérni, sőt van, amikor kell is – ilyen a gyermekágyas időszak. Az újszülött érkezésekor az egyik legkedvesebb figyelmesség a család felé a minden földi jóval megpakolt komatál, amit az ismerősök, környékbeliek, tiszteletbeli komák és komaasszonyok készítenek és visznek egymást váltva a kisbabás házhoz. A szívhez (és a kipihent kismamához) a gyomron át vezet az út – erről az útról gyűjtöttünk össze most történeteket. Ha nektek is van egy jó ízes komatálas sztoritok, akár adtatok, akár kaptatok, osszátok meg velünk! Vigyük hírét a komatálnak és tartsuk életben ezt a zseniális hagyományt! ?