Komatálas élmények

Igaziból már nem is emlékszem, hogy mikor kapcsolódtam be tevékenyen a csapatba. Élveztem nagyon a 9TV komatálas filmjét, amiben Biriszló-Karay Eszter bevonta a riportert a főzésbe és a szállításba.

Főzni és sütni nagyon szeretek, ezeknél csak azt szeretem jobban, ha örülnek a főztömnek, és jóízűen fogyasztják. Ráadásul miközben a gyerekeim cseperedtek, a mértékegység is általában 4-5 főre szólt, amiből komoly gond nekem visszavenni 1-2 fős adagokra. Így nagy felüdülés, amikor többünkre főzhetek ismét.

Lehettem én is mindkét oldalon. Vihettem, küldhettem, és kaptam is tőletek finomakat. Kértetek tőlem receptet – a fasírtomét Ruff Bori kérte el, és tanulhattam vegán céklafasírt készítését Keszler Dorkától.

Jó volt a kalandos Wekerle-felfedezőút Bori telefonos navigálásával és utána megcsodálni a harmadik fiatalembert. A Mező családnál a második fiatalember érkezésének örülni, ahogy Reniéknél is. Blankáéknál a felfedezés, hogy nem csak babaérkezéskor lehet szükség segítségre, aztán a megható élmény, hogy a műtétem után Blanka úgy jött értem a kórházba, hogy az autójában volt számomra Tusi gyógyilevese. Az a megható érzés, hogy Dorka az Aszódiról jött a hordozóban lévő akkor még picur, mára már nagylányával, úgy, hogy előtte nem is találkoztunk, és utána én vihettem a pici lánya érkezésekor nekik finomságot.

Ma juttatta eszembe Blanka egy levélben Csilláék konyhatűz miatti komatálazását. Számomra ez az egymásra figyelés és egymást segítés igazi közösségépítő csodája, aminek minden részletét élvezetes megélni.

Köszönöm nektek, hogy részese lehetek. 

(Ági)

Kép forrása: laura adai, Unsplash

————————————

Ez itt az Anyahajó Anyaközpont 3. sztorikampánya! Adni jó, sőt kapni is: az anyaság során bőven akad olyan élethelyzet, amikor egyáltalán nem szégyen segítséget kérni, sőt van, amikor kell is – ilyen a gyermekágyas időszak. Az újszülött érkezésekor az egyik legkedvesebb figyelmesség a család felé a minden földi jóval megpakolt komatál, amit az ismerősök, környékbeliek, tiszteletbeli komák és komaasszonyok készítenek és visznek egymást váltva a kisbabás házhoz. A szívhez (és a kipihent kismamához) a gyomron át vezet az út – erről az útról gyűjtöttünk össze most történeteket. Ha nektek is van egy jó ízes komatálas sztoritok, akár adtatok, akár kaptatok, osszátok meg velünk! Vigyük hírét a komatálnak és tartsuk életben ezt a zseniális hagyományt! ?