Komatál újratöltve

A Kismama magazin 2016 október-novemberi számából írtunk ki pár sort, hogy felidézzük az akkori anyahajós komatálfőzés- és házhozszállítás hangulatát —- ami mit sem változott azóta:  

“A szakács általában délelőtt főz. A frissen elkészült ebédet ételhordóba rakja, és – gyerekestül, babakocsival – azon melegében el is viszi a megadott címre. A József Attila lakótelepen nincsenek távolságok, az a legfeljebb 5-10 perces séta még jól is esik a kicsiknek az ebéd és a délutáni alvás előtt. És így együtt az újszülöttet is megcsodálhatják!”

A cikk Farkas Katalin tollából származik, és a csatolt képeken teljes egészében elolvasható:

————————————

Ez itt az Anyahajó Anyaközpont 3. sztorikampánya! Adni jó, sőt kapni is: az anyaság során bőven akad olyan élethelyzet, amikor egyáltalán nem szégyen segítséget kérni, sőt van, amikor kell is – ilyen a gyermekágyas időszak. Az újszülött érkezésekor az egyik legkedvesebb figyelmesség a család felé a minden földi jóval megpakolt komatál, amit az ismerősök, környékbeliek, tiszteletbeli komák és komaasszonyok készítenek és visznek egymást váltva a kisbabás házhoz. A szívhez (és a kipihent kismamához) a gyomron át vezet az út – erről az útról gyűjtöttünk össze most történeteket. Ha nektek is van egy jó ízes komatálas sztoritok, akár adtatok, akár kaptatok, osszátok meg velünk! Vigyük hírét a komatálnak és tartsuk életben ezt a zseniális hagyományt! ?