„Akkor fél 2-kor a sikátorban!”

Nem, nem egy bűnügyi történet következik, nem is egy bandatag szájából hangzott el a fenti mondat. Az Anyahajó tisztikara a IX. kerületi Önkormányzatnál járt a múlt héten, ahol átbeszéltük közérdekűségi kérelmünket, kapcsolódási pontjainkat, és ahol egyből megegyeztünk, hogy még aznap megnézzük a számunkra kedvezményes bérleti díjjal kiadásra szánt helyiséget.

Délelőtt érünk oda az Önkormányzathoz a félórás megbeszélésre. Nagyon pozitív benyomásaink voltak, mindkét oldalról egymást értve zajlott a beszélgetés, és úgy néz ki, hogy saját küldetésünket és céljainkat betartva együtt tudunk működni a jövőben.

Számunkra nagyon fontos volt, hogy bejárhassuk, megnézhessük a Közösségi Ház mögötti helyiséget, ami erősen felújítandó, így mindenképpen szükséges, hogy a felújítást előre megtervezzük. Meg is egyeztünk, hogy még aznap, fél 2-kor találkozunk a helyszínen. Szakértőt is akartunk hívni, így Rita gyorsan hívta Krisztát az autóból. Persze, alvásidő, nem a legjobb, de megoldható! „Szóval akkor fél 2-kor a sikátorban!”

A helyszíni bejárásra a FIÜK-től és az Önkormányzattól is jöttek, viszont a szóban forgó helyiség kulcsa nem volt meg, így azt utólag hozták el az irodából. Kis nehézségek árán (az ajtó be volt ragadva kissé) bejutottunk, és megnéztük a helyiséget.

Fotóztunk, majd tervrajz is készült. Reméljük, hogy hamarosan, egy közös felújítás után birtokba vehetjük a (B)anyatanyát!

2                      1